Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с Мехмет

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с Мехмет
Коментари Харесай

Марияна Николова разговаря с директора за България на Turkish Airlines

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова беседва с Мехмет Гюркайнак, шеф за България на Turkish Airlines. Двамата разискаха развиването на туристическия бранш сред двете страни.
Турция е един от най-важните ни пазари както за произлязъл, по този начин и за входящ туризъм, съобщи министър Николова. И добави, че гостите от южната ни съседка доста харесват България - изключително зимните курорти и спа дестинациите. По думите ѝ браншът е най-силно обиден от пандемията от COVID-19 и в тази връзка всеки един постител, който идва у нас, е структуроопределящ.

От своя страна Мехмет Гюркайнак осведоми вицепремиера, че сега се реализират 8 полета седмично от София до Истанбул, а от февруари предстоят да започва и линия от Варна до Истанбул - всеки петък и понеделник. Той обясни още, че в България има доста прелестни места, които съставляват интерес за посетителите както през зимата, по този начин и през лятото. Директорът на турските авиолинии за България изрази вяра, че след имунизацията ситуацията в бранша ще се усъвършенства. Той благодари на министър Николова и за дейната ѝ работа по време на пандемията и политиката ѝ по отношение на PCR тестванията.
По време на срещата бе разисквана и опцията за организирането на журналистически турове сред двете страни, както и от и до други страни, предпочитани за развиването на туризма у нас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР