Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе телефонен разговор

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе телефонен разговор
Коментари Харесай

Николова разговаря с държавния секретар по туризъм, външна търговия и преки чуждестранни инвестиции на Румъния Разван Пържол

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова организира телефонен диалог с държавния секретар по туризъм, външна търговия и директни задгранични вложения на Румъния Разван Пържол.

Министърът насочи обръщение към държавния секретар границите в района на Балканите да бъдат оптимално отворени за хора, артикули и услуги.

Уверена съм, че с подобаваща съгласуваност със здравните управляващи на страните ще намерим такова решение, че българи и румънци да могат да пътуват при сегашните условия, като само съществуването на отрицателен PCR тест остане нужната причина това да се случва, безапелационна бе тя.

Вицепремиерът сподели още, че би трябвало да се откри най-хубавият баланс във връзка с използването на ограничения за ограничение на болестта, тъй че да се даде допустимо най-позитивният образец за съдействие в Европа.

Министър Николова също разяснява, че Румъния е предпочитан сътрудник за страната ни, максимален пазар за вътрешен туризъм в България, както и трета най-предпочитана дестинация от българските туристи за миналата година. Тези резултати не са единствено статистика, а показват обичайни потребителски настройки на туристите и от двете страни на границата, за които прилежащата страна е добре позната, другарска и гостоприемна, увери вицепремиерът. И добави, че направеното досега не е даденост и би трябвало да се пази и развива с още по-големи старания от полаганите до момента.

От своя страна господин Пържол също удостовери, че сред двете страни има доста положително съдействие и ползотворно партньорство. По думите му румънските жители обичат да посещават България както за летните, по този начин и за зимните си почивки. И изрази вяра, че за коледните и новогодишните празници ще се реализира отвореност на границите с негативен PCR тест.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР