Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща
Коментари Харесай

Марияна Николова обсъди възможности за насърчаване на пътуванията от и до Русия

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова организира работна среща с Алтай Юксел и Румяна Юксел, управление на туроператорска компания „ Аква Тур БГ " ООД. Компанията работи главно с образуване на пътувания от и до Русия и по тази причина фокус в полемиката бе опцията за насърчаван на визитите на този пазар.
Пазар Русия е значим за развиването на бранша, като се подрежда измежду водещите 10 страни, от които годишно България посреща най-вече гости, съобщи вицепремиерът. Тя уточни още, че значимо изискване за увеличение на броя на пътуванията е издаването на визите. Министерството на туризма взаимно с Министерството на външните работи успяхме да въведем облекчения в процедурите за отпечатването им, осведоми министър Николова. И посочи, че задачата е те да се издават в доста къси периоди заради интереса на съветските жители към така наречен „ last minute " почивки.
Представителите на компанията разясниха, че този въпрос е основен и по-лесното и бързо издаване ще способства доста за увеличение на пътуванията сред двете страни.
Към днешна дата остава да възстановим туристическите визити с Русия, работим поредно и предпочитано, с цел да го реализираме и имам вяра ще се случи оптимално скоро, сподели още вицепремиерът. Тя показа част от ограниченията, които държавното управление предприе за облекчение на работата на бизнеса и за подпомагането му за превъзмогване на последствията от разпространяването на Ковид 19.
Представителите на туроператора сложиха въпроса за качеството на предлаганите туристически услуги и ол инклузив пакетите. Бяха коментирани положителни практики при предлагането на ол инклузив системата, както и опциите да се разработят по-подробни условията за предлагането му от местата за настаняване. Министър Николова изясни, че сега, със съдействието на професионалните гимназии, се създава национално меню. Очакваме по този метод да повишим качеството на услугата и да допринесем за разпространение на кулинарните благосъстояния на страната, разяснява още вицепремиерът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР