Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети Специализираната болница

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети Специализираната болница
Коментари Харесай

Николова: Целият кабинет работи за запазване на здравето на хората

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети Специализираната болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация на пневмофизиатрични болести „ Света Петка Българска “ ЕООД във Велинград.

В рамките на визитата си тя беседва с доктор Цветан Дафов, шеф на болничното заведение, като акцент в полемиката бяха опциите за възобновяване на пациенти преболедували COVID-19, оповестяват от пресцентъра на Министерство на туризма.

Вицепремиерът съобщи, че местоположението и материалната база на лечебното заведение са извънредно удобни за долекуване и възобновяване на преболедували ковид.

Тя акцентира, че най-важната задача сега е да се резервира здравето на хората и в тази посока се работи интензивно от целия кабинет.

“Ценим високо напъните на всички медици и сме признателни за неуморните старания, които заетите на първа линия поставят в битката с пандемията”, разяснява министър Николова.



Д-р Дафов изясни, че лечебното заведение е на послушание на Министерството на здравеопазването и е налично за всеки здравноосигурен жител с направление от персоналния доктор. По думите му болничното заведение има 136 кревати, като заетостта сега е 40%.



Доказано е, че COVID-19 визира белия дроб и по тази причина климатолечението в комбиниране с рехабилитационни здравни процедури са извънредно подобаващи за организма за долекуване и възобновяване, разяснява шефът на белодробната болница.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР