Вицепремиерът и министър на цифровата трансформация на Украйна Михаил Федоров

...
Вицепремиерът и министър на цифровата трансформация на Украйна Михаил Федоров
Коментари Харесай

Украйна призна, че е организирала хакерски атаки срещу руски компании

Вицепремиерът и министър на цифровата промяна на Украйна Михаил Федоров призна, че управляващите на републиката са забъркани в организирането на стотици хакерски офанзиви против съветски и беларуски компании и институции. Това сподели той в изявление за испанския вестник El País, съобщи ТАСС.

Федоров сподели, че е " провел първата в света кибер войска ", благодарение на която е било допустимо да се извършат над 660 хакерски атаки против компании, банки и институции в Русия и Беларус.

„ В момента имаме към 300 000 експерти... Участието е непринудено и го организираме посредством Telegram, където публикуваме ежедневни задания. Няма персонален контакт с кибер доброволците “, сподели още министърът.

В края на февруари, поради началото на специфична военна интервенция в Донбас, хакери от групата Anonymous оповестиха кибервойна на Русия. Нападателите нападнаха съветски интернет снабдители и държавни портали, както и хакнаха уебсайтовете на огромни медии като ТАСС, Комерсант, Известия и Форбс, напомня ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР