Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев

...
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев
Коментари Харесай

Гълъб Донев и японският посланик обсъдиха възможностите за насърчаване на сътрудничеството

Вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Гълъб Донев се срещна с посланика на Япония в България Хироши Нарахира.

Двамата показаха удовлетворение от обичайно положителните двустранни връзки и подчертаваха върху опциите за задълбочаване на съдействието в региона на стопанската система, туризма, образованието, културата и спорта, оповестяват от певсцентъра на Министерство на труда и обществената политика.

Добрите политически контакти сред България и Япония основават опция за увеличение на стокообмена и вложенията сред двете страни, съобщи министър Гълъб Донев.

В подтекста на развиването на икономическите връзки той сложи въпроса за подготовка на Спогодба за обществена сигурност сред България и Япония. Подобен документ би облекчил и насърчил заетостта и трудовата подвижност сред двете страни и би обезпечил отбрана на обществените права на техните жители, акцентира той. Надявам се, че съдействието и обмена на положителни практики в региона на труда и обществената политика ще продължи, добави министър Донев.

Посланик Нарахира даде висока оценка на напъните на служебния кабинет за битка с корупцията и реформиране на правосъдната системата у нас.

Ще продължим да работим в тази посока, стабилно и с нужната сила, с цел да осигурим спокойна среда за българския бизнес и непознатите вложители, съобщи министър Донев.

Надявам се, че този заряд и ритъм на работа ще бъдат продължени и от идващото постоянно определено държавно управление, добави той.

Акцент в диалога беше и семейството на японския град Осака на Световното ревю през 2025 година Посланик Нарахира насочи покана за присъединяване към България и посочи преимуществата, които това би донесло в дълготраен проект.

Министър Гълъб Донев съобщи, че прави оценка опцията страната ни да покаже развиването и новото си лице пред света и добави, че се чака държавното управление да вземе решение за присъединяване в Експо 2025 през ноември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР