Вицепремиерът и министър на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов

...
Вицепремиерът и министър на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов
Коментари Харесай

Караджов разкри: Премиерът ми каза: Не искам онзи отсреща да се разплаща с фирмите, ако паднем

Вицепремиерът и министър на районното развиване в оставка Гроздан Караджов разбуни пристрастеностите в Народното събрание с остро изявление против началника си, премиера Кирил Петков.

Отношението към Има Такъв Народ като към трето качество хора докара до срив на обединението, сподели министърът на районното развиване в оставка

" Понеже Кирил Петков описа за диалога си със Слави Трифонов за публичните поръчки, аз ще ви опиша диалог сред мен и него. Във вашия кабинет вие ми казахте: Искаш ли да ти кажа за какво желаеме да има инспекции от Народно събрание за заплащанията за пътища - не е тъй като не ти имаме вяра, само че не желая, в случай че падне кабинетът, оня в отсрещната постройка да се разплаща с компаниите ", описа строителният министър в оставка.

Караджов съобщи по адрес на премиера Петков, че го е боязън от длъжностен кабинет. Той сподели: " Мен не ме е боязън, дано да ме ревизират от горната страна до долу, да не би вас да ви е боязън? "

Караджов се почувства обиден, откакто министър председателят Петков съобщи, че не са разрешили милиарди да потънат в " тъмната стаичка " на Министерството на районното развиване.

Вицепремиерът в оставка съобщи, че не е имал желание да взима думата, само че си е подготвил директория с документи, с които да отговори на всички неистини на Петков и финансовия мнистър Асен Василев.

Караджов изброи редица случаи на публични поръчки, в които не са спазени разпоредбите и изискванията, които са му сложени на него.

" Чух да се приказват неистини от министър-председателя. И тъй като аз чувам две седмици неистини по мой адрес, си нося една директория с документи. Петков и Василев, изговорихте неистини по мой адрес и изсипахте мръсотия върху мен, донесъл съм си тук документи. Този покъртителен роман по какъв начин си приказвал със Слави Трифонов, Кирил Петков, по какъв начин видите ли, той, министър председателят, желал 100% тежест и най-ниската цена и до такава степен. Това е прелестна концепция, аз ви предложих, да я въведете със закон, да я въведем тая прелестна концепция във всички министерства. Като ме гледате в очите, ще излъжете ли пред всички народни представители? Искам аз да попитам, за какво ние тази концепция не я бетонирахме в едно разпореждане на Министерски съвет? ", посочи Караджов.

" Защо да не важи за всички министерства, за Национална агенция за приходите, за организация " Митници ", а единствено за Министерство на регионалното развитие. Извадих информация да видите министерствата с какви критерии са правили поръчките. При множеството от тях цената има даже по-малка тежест от качествената оценка. Къде е тая праволинейност в този момент? Я да ви опиша за Министерство на вътрешните работи, господин Рашков, 50 на 50. Ма, какво му оценявате, токът от минуса към плюса ли тече? 15 млн. за съоръжение. Вие сте високата класа, ние нисшата, както Хитлер и Гьобелс постъпваха. Тръгна оттова на обиждането на по-нисши същества и чалгари. В Министерство на околната среда и водите имате поръчка за картиране на местообитания за 8 млн. лева при съответствие за качеството 70:30 за цена. Ама по какъв начин авансово ги оценявате бе, господин Петков? Вие сте висшите. Няма да чета всичките, те са стотици, над 50 са такива. Щом дърпате лъва за опашката ще слушате в този момент. Добре, няма да е лъвът, успокойте се, човек да не ви развесели малко. Кво да му оценявате на качеството с 60%, а цената - 40. А на мене ми се сърдите за противоположното. Доведох специалистите да ви обяснят сред 238 единични цени и единична цена. Ние приехме ли вашето? Приехме го. Агенция " Митници " има пет поръчки, при които варира 60% за качество и 40% за цена, идващото е 70:30. Накрая и за Национална агенция за приходите ще ви кажа. Има една невероятна поръчка - за 7 млн. лева за даване на услуги, където съотношението е 50:50. Как авансово мерите качеството на ксерокопирните услуги. Бре, бре! Стигаме още веднъж до двойния стандарт “, добави вицепремиерът в оставка.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР