Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан КараджовГроздан

...
Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан КараджовГроздан
Коментари Харесай

Караджов поиска съдействие от НС във връзка с одитните доклади на Сметната палата за тол системата и за Автомагистрали


Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова изиска подпомагане от Народното събрание по отношение на одитните отчети на Сметната палата за тол системата и за " Автомагистрали ".

Не съм получил отчет. Днес, тук в залата чух, че има подобен и за " Автомагистрали ", с който също не разполагам, по тази причина в случай че Народното събрание вземе решение и се създадат действия за тези секретни или по друга причина непредоставени отчети, да се работи с към този момент подготвени одитни отчети, за всеки министър ще бъде доста по-лесно да разгадае какво и по какъв начин се е случило и да вземе съответни ограничения, с цел да стабилизира системата, сподели министърът по време на парламентарния надзор.

Той подсети, че е упълномощил одит на тол системата, който се прави от две междуведомствени групи, като се употребяват ай ти специалисти на Министерството на електронното ръководство, както и експерти на други ведомства. Министърът сподели, че е изискал от компанията производител " Капш " да анулира всички достъпи до тази система на най-ниско равнище и да сътвори единствен нов потребител с два акаунта.

По отношение на контракта с " Капш " министърът повтори, че той сега се ревизира и по предварителни данни ще има предложение за неговото понижение като сума, тъй като не се открива припокриване сред предоставяните услуги и сумите, които се заплащат. Ако компанията откаже, ще предприемем всички законни ограничения, с цел да подсигуряваме сигурността на системата и да не допуснем сривове, съобщи министърът. Ще има и понижение на % на по този начин наречените национални снабдители на услуги, които сега са два, добави Караджов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР