Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов

...
Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов
Коментари Харесай

Караджов свиква работно заседание за развитието на инфраструктурните обекти

Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов привиква работно съвещание за развиването на стратегическите инфраструктурни обекти и за новата стратегия за ремонт на пътищата, оповестиха от министерството.

Заседанието ще се излъчва онлайн. В него ще вземат участие управленията на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), в това число шефовете на дирекции, на Института по пътища и мостове и на " Автомагистрали " ЕАД.

Министър Караджов ще сложи няколко съществени тематики, които за първи път ще се обсъдят транспарантно пред жителите: планова подготвеност на всички стратегически инфраструктурни обекти, реалистични периоди за правене на механически планове и планирано финансиране; разискване на препоръчаните от АПИ за главен и предпазен ремонт пътища за 2022 година по новата 4-годишна стратегия за възобновяване на републиканската пътна мрежа; новата процедура за настоящ и предпазен ремонт на пътната мрежа; тол системата.

Гражданите ще имат две седмици, в които ще могат да вършат оферти за прибавяне на други пътища в програмата, в това число като изпращат фотоси и видеоматериали. Окончателният лист ще бъде оповестен на уеб страницата на министерството и на АПИ.

Работното съвещание може да бъде гледано онлайн от 9:00 часа в четвъртък, 13 януари, на формалната фейсбук страница на вицепремиера Гроздан Караджов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР