Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов нареди проверка във

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов нареди проверка във
Коментари Харесай

Каракачанов нареди проверка заради оградата, която уби човек в Хасково

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов подреди инспекция по отношение на тежкия случай в петък, при който ограда на отделение в Хасково падна, в резултат на което почина инцидентен минувач.

" На мен по-скоро сега ми наподобява като малшанс и драматичен случай. Но все пак съм разпоредил още през вчерашния ден да се направи цялостна инспекция по цялата процедура, която се движи по събарянето на тази стена и изобщо по този обект, с цел да сме наясно има ли някаква лична виновност в някоя от структурите, които дават отговор за тези обекти с отпаднала нужда ", сподели вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов, представен от Българска национална телевизия.

За рисковата ограда, която е благосъстоятелност на Министерството на защитата, общината в Хасково неведнъж е алармирала.

Мъжът почина, откакто се срути оградата около бившето военно отделение на улица " Ком " в Хасково. Според очевидци индивидът е вървял по тротоара, когато при мощния вятър, оградата е паднала и го е затиснала.

От 2001 година теренът е с отпаднала нужда за Българската войска. В дните преди случая е почнала процедура за бракуването на сградния фонд, за следващо разчистване и обезопасяване на региона, прецизираха от Министерството на защитата.

Днес министърът също съобщи, че парцелът е с отпаднала нужда от 2001 година

" На 15 март съм издал заповед да се стартира проучване на този парцел и да се пристъпи към процедура по дребните публични поръчки, т.е. тези, които са до 5 000 лева за компания, която да осъществя събарянето. Буквално преди няколко дни се е получила една оферта, ние сме длъжни да имаме три предложения. Това в действителност е един малшанс, тъй като фактически е пристъпено в процедура по събарянето. Имало е предпазна лента, което е сложена и от общината, след това и от полицията, само че очевидно около тези ветрове, които са съборили стената, в действителност и вятърът, и дърветата, които вятърът е клатил са подпирали стената и са довели до нейното срутване ", посочи Каракачанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР