Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов

...
Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов
Коментари Харесай

Екологичните проблеми на София - предизвикателства и проекти

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на работна среща през днешния ден разискаха незабавни ограничения за възстановяване на качеството на атмосферния въздух с оглед наказателното дело против България в Европейския съд в Люксембург.

Столична община извършва две стратегии за безвъзмездна замяна на отоплителни уреди на твърдо гориво. Едната се финансира от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “, а другата по програмата „ Лайф “. По ОПОС към 1000 са сменените печки на дърва и въглища на семейства в последните 4 месеца, подписаните контракти за замяна с семейства са над 5500, а новопостъпилите заявки от жители са над 1400. Тези резултати регистрира кметът на София, като акцентира, че и сега жителите могат да подават заявки за включване.

За първи път се обезпечава национално финансиране от 47 млн. лева за основаването на народен механизъм за вложения в възстановяване качеството на въздуха. От Столична община показаха подготвеност да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР