Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова обяви, че на

...
Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова обяви, че на
Коментари Харесай

Съдът е отхвърлил жалбата на мобилните оператори срещу забраната да вдигат цените

Вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова разгласи, че на първа инстанция страната печели делото с мобилните оператори. На брифинг тя разгласи, че Административният съд - София град се е произнесъл по тяхна тъжба против заповедта на Министерството на стопанската система и промишлеността, издадена в края на предходната година, с която се не разрешава повишението на цените.

Мобилните оператори А1 и " Теленор " апелираха в съда заповедта на Комисията за отбрана на потребителите, която им не разрешава да вдигнат таксите си в сходство с инфлацията за 2020 и 2021 година, както фирмите възнамеряваха. " Виваком " възнамерява да направи това единствено с инфлацията за 2021 година

Тя прикани операторите да не пращат есемеси на клиентите си за готвеното покачване. " Не им пращайте есемеси, че вдигате цените. Не можете да го извършите до момента в който тече правосъден развой, даже да се апелира, ще продължим същата политика, отбраната на потребителите ни става цел номер едно ", разгласи още Нинова.Обяви, че декларираното покачване съставлява нелоялна комерсиална процедура, която нарушава изискванията по договорите.

Тя прикани хората, които желаят да се защитят от оповестеното покачване да се обръщат за подпомагане към Комисията за отбрана на потребителите, тъй като е по-лесно да се завеждат групови искове, а също така позволи, че доста хора, изключително от дребните обитаеми места, се отхвърлят да си пазят ползите, тъй като организационно и финансовото им е непостижимо.

" Ще предприемем всички законови ограничения, с цел да защитим потребителите ", акцентира тя.

Бихме желали да им кажем, че сега повишението на цените и натискът върху живота на хората е въпрос от най-голям публичен интерес за нас и съдът е признал тези наши претекстове, произнесъл се е по този въпрос със следното определение, добавя тя като цитира текст от правосъдното решение, в което се показва, че съдът намира, че икономическите ползи на жителите следва да се оценят като значими, а претекстовете на жалбоподателя са неоснователни.

Тя добави, че това определение може да бъде обжалвано с частна тъжба пред Върховния административен съд в 7-дневен период.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР