Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова дава в момента

...
Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова дава в момента
Коментари Харесай

Нинова: Започват денонощни проверки за продажбата на райски газ НА ЖИВО

Вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова дава сега ексклузивен брифинг в постройката на Министерството на стопанската система и промишлеността. Темата е нормативни изменение в законодателната рамка във връзка с използването на божествен газ от децата.

Днес подредих следните ограничения. Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) стартира масирани и денонощни инспекции по заведения, нощни заведения, питейни заведения, както и онлайн за продажбата на божествен газ. Това сподели вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова.

Там където КЗП откри, че това се случва, ще издава краткотрайна възбрана за продажба. Ако тази мярка не се съблюдава, ще бъде наложена санкция от 25 хиляди лева

Припомняме, омбудсманът Диана Ковачева сезира министъра на опазването на здравето в оставка проф. Асена Сербезова, ръководителя на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание доцент Антон Тонев и ръководителя на Комисията за отбрана на потребителите Иван Френкев за голям брой тъжби от родители и цивилен организации, в които алармират за всеобщото разпространяване и приложимост от малолетни лица на диазотен оксид, прочут като „ божествен газ “.

Проф. Ковачева упорства да бъдат взети бързи и съответни ограничения против все по-устойчивата мода, изключително измежду младежите, да „ дишат “ балони с божествен газ на празненства, персонални празници, в нощни заведения и питейни заведения. Тези балони се продават свободно и легално, а доставката им онлайн е съвсем светкавична.

Гледайте НА ЖИВО:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР