Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и

...
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и
Коментари Харесай

Нинова разгледа план за най-голямата логистична база на Балканите край София

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова и посетила в понеделник разположената край София индустриална зона " Божурище ", където се приготвя разширение и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите, оповестиха от пресцентъра на ведомството ѝ.

Очаква се откриването на над 200 нови работни места в зоната. На място Нинова разгледала проектите за строителството и разиска елементи по осъществяването на плана.

Тя е разискала с " Електроенергийния систематичен оператор " построяването на
свързващата с преносната електромрежа инфраструктура, която страната би трябвало да обезпечи на вложителите.

Нинова оповестила, че е подготвен регистърът на индустриалните паркове, които са районно ситуирани по този начин, че да покрият цялата страна.

" Изграждането на нови и разширението на досегашните зони е един от методите да се преодолеят районните разлики ", декларирала министърът.

По думите ѝ изключително внимание ще бъде отделено на северозападна България.
Икономическата рецесия принуди доста международни компании да съкратяват веригите на доставки и да търсят в нашата страна условия за пренасяне на бизнеса си. Ускорено би трябвало да се приготвят плановете за нови зони. Това са благоприятни условия за българската стопанска система и нови работни места.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР