Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова е

...
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова е
Коментари Харесай

Нинова всеки месец ще пита бизнеса за проблемите му

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова е наредила на подопечното си ведомство да организира ежемесечни онлайн анкети за това по какъв начин им се отразява рецесията поради войната в Украйна и нарушените енергийни доставки. В нея ще бъдат включени членовете на всички работодателски организации в страната.

Въпросникът пита за това дали компанията страна от понижен импорт на първични материали или експорт на продукция, има ли нарушени контракти, дали е спряла или понижила производството си, налагали ли са се съкращения и допустима ли и подмяна на употребяваните от тях енергоносители.

" Целта на анкетата е да се открият действителните проблеми и потребности на българския бизнес след наложените наказания, прекъсването на газовите доставки и други настоящи проблеми ", декларирала пред отрасловите шефове Нинова, представена от пресцентъра си в четвъртък.

Допитването ще е ежемесечно и ще има за цел да събере допустимо най-вече информация за отражението на рецесията върху действителната стопанска система. Анкетата ще се попълня до последния ден на всеки месец, споделят от ведомството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР