Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова е

...
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова е
Коментари Харесай

Нинова смени изпълнителния директор на ДКК

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова е сменила изпълнителния шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК).

Новият изпълнителен шеф е Смиляна Нитова-Кръстева . Тя е юрист по специалност.

Досегашният началник Михаил Кумчев , който беше назначен единствено преди месец, остава в 5-членния Съвет на шефовете на холдинговото сдружение, само че без право да го съставлява. Това излиза наяве от подадените документи в Търговския указател за вписването на измененията.

В началото на февруари Нинова смени целия управителен ръб на държавната компания с. Под шапката на ДКК са към 20 държавни сдружения - от военни фабрики до предприятието за кисело мляко " Ел Би Булгарикум ". Дружеството ръководи и 640 млн. лева за ремонт на язовирите. Нинова се отхвърли от закриването на компанията и изваждането на сдружения от нея, каквато беше упоритостта на

Мотиви за измененията в директорския ръб не са посочени. От качените документи излиза наяве, че досегашният шеф Михаил Кумчев не е бил по уважителни аргументи на съвещанието, на което са взети решенията за промените.

Новият изпълнителен шеф Смиляна Нитова-Кръстева до момента бе заместник-председател на Съвета на шефовете. Тя е някогашен народен представител от Българска социалистическа партия в 42-ото Народно заседание от Хасково.

Освен нея холдинговата конструкция ще може да се съставлява дружно и от Таня Найденова и Ивайло Лилов.

Промените към момента не са вписани от Търговския указател, защото не е показана декларация от Ивайло Лилов, че не заема позиции на трудов контракт в компанията.

" Не се сменя управлението на ДКК. Съставът му е същият. Прави се смяна в разпределението на функционалностите сред членовете вътре в Борда на шефовете ", се споделя в известие на Министерството на стопанската система.

Това е следващата промяна в управлението на ДКК за последната една година, като шефовете му се задържат на поста си за по няколко месеца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР