Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията и председател на

...
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията и председател на
Коментари Харесай

Нинова посети индустриална зона Божурище, където се подготвя инвестиция за 200 нови работни места

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността и ръководител на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова посети индустриална зона " Божурище ", където се приготвя разширение и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите.

Очаква се откриването на над 200 нови работни места в зоната. На място тя прегледа проектите за строителството и разиска елементи по осъществяването на плана.

Министър Нинова организира диалози с управлението на ЕСО за създаване на свързващата инфраструктура, която страната би трябвало да обезпечи на вложителите.

" Министерството на стопанската система и промишлеността е готово с регистъра на индустриалните паркове. Те са районно ситуирани по този начин, че да покрият цялата страна ", сподели Нинова.

" Изграждането на нови и разширението на досегашните зони е един от методите да се преодолеят районните разлики. Особено внимание ще отделим на Северозападна България. Икономическата рецесия принуди доста международни компании да съкратяват веригите на доставки и да търсят в нашата страна условия за пренасяне на бизнеса си. Ускорено би трябвало да се приготвят плановете за нови зони. Това са благоприятни условия за българската стопанска система и нови работни места”, съобщи Корнелия Нинова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР