Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев коментира

...
Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев коментира
Коментари Харесай

Асен Василев: С ГЕРБ в този състав не мисля, че можем да работим

Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев разяснява казаното от водача на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на обезпечаване на трима депутати, с цел да бъде изпълнен мандатът на " Продължаваме промяната ".

" Нашият отговор е, че видяхме последните 12 години ръководство на ГЕРБ до къде доведоха страната. Най-голямата разлика сред небогати и богати в Европейски Съюз. Окрадена страна и почтено казано, с ГЕРБ в този състав, с тези хора вътре, преди те да са се извинили на българския народ за всичкото, което са предизвикали на българския народ последните 12 години, не мисля, че можем да работим ".

По думите на Асен Василев, парламентарното време е належащо, с цел да се одобряват значими законопроекти.

" Парламентарното време е доста добре да се даде. 4 от законопроектите са към този момент в Народното събрание. Един от тях е законопроекта за КПКОНПИ, който е по Плана за възобновяване и резистентност, други 13 законопроекта има, които са или в Министерски съвет, или на последна фаза на публично разискване. Така че те също, най-вероятно, ще могат да влязат в Народното събрание в този интервал. Но, по този начин или другояче има 4 законопроекта по Плана за възобновяване и единият от тях е законопроекта за КПКОНПИ, Народното събрание ще е добре да стартира с тях. Силно се надявам да се прояви отговорност от страна на депутатите, само че това в действителност, по-скоро е въпрос на водачите на парламентарни групи ".

Асен Василев, министърът на културата в оставка и депутати вземат участие в двудневен конгрес " Развитие-Регион Родопи " в община Баните, чиято цел е искане да сложим началото на цялостна тактика за Родопите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР