Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев трябва незабавно да

...
Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев трябва незабавно да
Коментари Харесай

Партия МИР: Асен Василев трябва незабавно да подаде оставка

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев би трябвало неотложно да подаде оставка. Това се споделя в позиция на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) във връзка обидното изявление на финансовия министър към работодателите по време на Националния съвет за тристранно съдействие.

По думите на Василев от пазара би трябвало да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да заплащат по този начин, че да няма работещи небогати. Защото не могат да основат организация и не могат да употребяват уменията на служащите.
Аламанов: Асен Василев е добре да знае, че когато си в рецесия, би трябвало да си благ и общителен
" Правило №4 в спешните връзки: Когато си в рецесия, бъди благ и общителен. Министърът на финансите Асен Василев, на съвещание на три...
Прочети повече
„ Такова цинично и безочливо държание не си е разрешавал нито един политик и министър в най-новата ни история. За страдание към този момент съвсем два месеца вместо да взема решение действителните проблеми на българите, на бизнеса и на работодателите, държавното управление най-нагло хвърля виновността за своята лична некадърност и несръчност върху всеки различен, само че не и върху себе си. България се намира в икономическа, здравна, обществена, демографска и морална рецесия и българите нямат повече времето и търпението някой да се учи и упражнява на техен тил “, съобщи ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.

Той акцентира, че държавното управление на Кирил Петков освен не взема решение проблемите на българите, само че със своите дейности и бездействия съществено и всекидневно ги задълбочава.

„ Цел и приоритет на всяко държавно управление би трябвало да бъде превръщането на българската стопанска система в работеща и ефикасна, както и да предприеме съответни и незабавни стъпки за излизане от демографската рецесия. За страдание не виждаме държавното управление на четворната коалиция да е подхванало каквито и да било дейности за решаването на нито една от рецесиите в България “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той акцентира, че работодателите, дребният и междинният бизнес са гръбнакът на българската стопанска система и изцяло сами се оправят с всички провокации, включително и с дейностите на всички „ кадърни “ държавни управления от началото на прехода.
Радан Кънев с коментар за изявлението на Асен Василев за " некадърните работодатели "
Реакциите към изявлението на Асен Василев за работодателите е добре да не бъдат черно-бели (основната му неточност е, че неговото е такова...
Прочети повече
„ Основна задача на държавното управление е не да раздава пари на калпак и подправени очаквания и фантазии на българите, а да основава условия за естественото действие и развиване на всяка една сфера и социална система, включително и на бизнеса и работодателите. Вместо да основава условия това държавното управление всекидневно основава проблеми, спорове и безпорядък, от които губещи са всички българи. Обидата, която нанесе Асен Василев на българските работодатели, не може да бъде заметена под килима с едно опрощение. Във всяка естествена европейска страна за сходно държание се подава оставка и в случай че Асен Василев и Кирил Петков не престават да имат искания, че са европейски политици, то Асен Василев неотложно би трябвало да подаде оставка “, сподели още Симеон Славчев.

Лидерът на партия МИР акцентира, че цените на тока, на хляба, на горивата, на газта, както и на всички артикули и услуги се повишават всекидневно, огромна част от българите към този момент едвам свързват двата края, само че няма никакви дейности от страна на държавното управление за преодоляване и превъзмогване на рецесиите, което съгласно Славчев е незаконно безучастие.

„ По време на рецесия би трябвало да се сплотяват старания, да се търси разговор, консенсус и съдружници за решаването на проблемите, а не да се основават спорове и да се отварят непотребни фронтове. Именно за това на 22-ри март, когато се навършват тъкмо 100 дни от ръководството на четворната коалиция партия МИР дружно с цивилен и неправителствени, работодателските, браншовите и синдикалните организации ще провежда Национална кръгла маса на тематика „ Алтернативни политики и решения “. Целта на Националната кръгла маса е да обсъдим и дружно да дадем решения на всички съществени проблеми и рецесии, както и да очертаем главните цели на страната, към които да се търси национално единодушие и обединяване “, съобщи водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той акцентира, че в случай че и тогава няма чуваемост и държавното управление не предприеме действителни дейности за решаването на проблемите и излизане от рецесиите, партия МИР дружно с необятна мрежа от партньорски организации ще провеждат национални митинги.
Синдикалист цитира Асен Василев: Некадърните работодатели, които не могат да заплащат, да излизат от пазара
Не го споделям и няма да го споделям постоянно: Браво на Асен Василев! Това написа в профила си във Фейсбук икономическият консултант на КТ " Подкр...
Прочети повече
„ В тази сложна за България, българския народ и бизнеса обстановка е належащо да се обединят старания и да се очертаят ясно националните цели, политики и решения, които ще преведат сполучливо страната през всички рецесии и рискове “, съобщи още Симеон Славчев.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР