Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев призова Европейската комисия

...
Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев призова Европейската комисия
Коментари Харесай

Асен Василев иска ЕК да обясни плащанията на газа в рубли

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев прикани Европейската комисия да обясни дали приемането на разплащания за газови доставки се дължи на това, че другите страни са третирани друго от страна на " Газпром " или някои от фирмите в страни членки нарушават глобите . Искането си той е отправил по време на постоянното съвещание на Европейски Съюз по стопански и финансови въпроси (ЕКОФИН), където се дискутира настоящата икономическа обстановка в Европейски Съюз, последствията от съветската военна експанзия против Украйна и наложените против Москва наказания.

Асен Василев е призовал и за действителни дейности за битка с инфлацията на европейско равнище , като да бъде подложен фокус върху енергоизточници и храни. Нужни са също по този начин и дейни дейности от страна на ЕЦБ.

Европейската комисия е показала на министрите проекта REPowerEU в отговор на усложненията и разстройствата на енергийния пазар, породени от съветската инвазия в Украйна. Министър Василев е изразил запаси във връзка с препоръчаното от Европейска комисия систематизиране на финансовия запас по страни членки, което съгласно него следва да отразява степента на взаимозависимост от доставките на енергийни първични материали от Русия, а не да е основано на резултата от ковид-19.

Припомняме, че съгласно проекта REPowerEU Брюксел позволи на Европейския съюз да изгаря повече въглища през идващите 10 години , до момента в който стопира да употребява съветски газ и нефт. Очаква се използването на нуклеарна сила също да се усили.

Асен Василев също по този начин е подкрепил предлагането на Европейска комисия за отсрочване с още една година на общата уговорка за дерогация, планувана в Пакта за непоклатимост и напредък .

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев организира двустранни срещи с сътрудниците си от Полша и Люксембург.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР