Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев не вижда напрежение

...
Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев не вижда напрежение
Коментари Харесай

Асен Василев не вижда напрежение между кабинета и президента Румен Радев

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев не вижда напрежение в връзките сред кабинета и президента Румен Радев:

„Честно казано, аз в това не виждам прехвърчане на искри. Разбирам президента. Той напълно ясно отразява това, което и всички хора споделят. Колкото по-бързо тези проблеми се разрешат, толкоз по-добре за България и ние работим извънредно бързо в тази посока“.

Той даде образец с обезщетенията поради високите цени на енергийните източници – по схемата за небитови консуматори към този момент текат разплащания, а сега се работи за намиране на решение за битовите консуматори.

Василев разяснява и обвиняванията на основния прокурор и парламентарната съпротива, че намаляването на бюджета за прокуратурата е опит за политически напън:

„България има най-големия бюджет за правосъдна власт като % от Брутния вътрешен артикул в целия Европейския съюз. При нас е 0,7% от Брутният вътрешен продукт. Средно за Европейския съюз е 0,3% от Брутният вътрешен продукт. Няма политически напън.  Това, че Народното събрание е взел такова решение, несъмнено, е право на парламента“.

Василев съобщи, че визитата му в Съединени американски щати е било обвързвано с енергийната сигурност на страната поради обстановката към Украйна.

Вицепремиерът пристигна в Народното събрание, с цел да разиска бюджета с представители на ръководещата коалиция преди съвещанието на Бюджетната комисия, планувано за през днешния ден следобед.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР