Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов остава на поста

...
Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов остава на поста
Коментари Харесай

Симеонов остава във властта, за да не дойдат БСП, ДПС или Марешки

Вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов остава на поста си.
 Каракачанов не желал повече да е  Майките не престават с митинга до оставката на Валери Симеонов  Борисов за желаната оставка на Симеонов: Да подам аз тогава, това ли ми казвате
Това взеха решение " Обеднените патриоти " на незабавен съдружен съвет призован поради изявлението му за " кресливи дами " с " сякаш заболели деца ". На него обаче участваха единствено двама от тримата водачи във групировката - самият Симеонов и водачът на НФСБ Красимир Каракачанов. Лидерът на " Атака " Волен Сидеров, който изиска оставката на вицепремиера, не се появи на срещата. 

Мотивите за днешното решение са, че в случай че Симеонов беше подал оставка - на власт можело да дойдат Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи или групировката на Веселин Марешки - " Воля ".

" Само представяйки си, че това значи Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да се върнат на власт - за мен това не е решение. Второ - в случай че изгоним НФСБ от държавното управление, би трябвало да се разчита на Марешки. За мен това не е опция. Тогава и ние ще си идем ", разяснява вицепремиерът Красимир Каракачанов. 

На днешния съдружен съвет  " обстойно и нашироко " Симеонов обяснил, че не е искал да наскърбява майките. След това обясни и пред медиите - думите му били не към децата, а към майките им. В част от обяснението си избра да приказва за себе си в трето лице:

" В тоя текст упрекът не е към децата. Валери Симеонов не е урод. Валери Симеонов има неработоспособен в дима си. Той има очи на главата си и очевидно се вижда, че част от децата имат физически недъзи. Те са с деформирани крака. Нима някой от вас позволява, че съм подобен урод, ненормалник, мизантроп, че ще кажа, че тези деца се преструват. Съвсем не е това смисълът. Още един път ви апелирам прочетете деликатно какво съм споделил. Аз споделям от аспекта, че майките ги показват за заболели деца, а ги държат и на дъжд и на мраз по време на митингите ".

Досега не влизал в " обеснителен режим ", тъй като съгласно него това е губеща тактичност. Упрекна и медиите, че не бил разбрах вярно. 

И Каракачанов, и Симеонов бяха безапелационни, че " Обединените патриоти " още са коалиция. Лидерът на НФСБ обаче не бил сигурен по какъв начин ще гласоподават Атака, а по-късно добави: " Не съм сигурен и по какъв начин ще гласоподава „ Воля “, не съм сигурен и по какъв начин ще гласоподава Движение за права и свободи ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР