Вицепремиерът Гроздан Караджов попита премиера Кирил Петков дали се страхува

...
Вицепремиерът Гроздан Караджов попита премиера Кирил Петков дали се страхува
Коментари Харесай

Караджов попита Петков дали се страхува от служебен кабинет

Вицепремиерът Гроздан Караджов попита премиера Кирил Петков дали се опасява от длъжностен кабинет. Това стана в хода на разискванията по вота на съмнение към кабинета на Кирил Петков, съобщи Българска телеграфна агенция.

Повод са изречени от Петков думи към министър Караджов по време на тяхна среща ,

в които министър председателят, по думите на министъра, показва "Не желая, в случай че падне кабинетът, оня в отсрещната постройка да се разплаща с компаниите ". Това е истината за вашия прославен надзор и корупция в Министерство на районното развиване и благоустройството, сподели още Караджов.

"Нека да влезе на следващия ден който желае инспектор да ме ревизира - лист върху лист да не остане. Да не би вас да ви е боязън ", попита Караджов.

Премиерът изиска думата. Излизането му на трибуната бе съпроводено със викания от опозицията "Мафия ". Кирил Петков цитира думи на Слави Трифонов, който му споделил "Ти нямаш проблем с господин Караджов, ти имаш проблем с мен, тъй като господин Караджов е просто един брокер ".

Вицепремиерът Гроздан Караджов напомни, че разплащането с пътните компании е било контрактувано още във времето ,

когато Асен Василев е бил длъжностен министър на финансите, когато дружно със служебния министър на районното развиване Виолета Комитова предлага преди да бъдат прекъснати договорите за настоящ ремонт и поддръжка, договорите да бъдат анексирани и бюджетът да разплати 1,3 милиарда лева В предлагането не написа за надзор, не написа за каквато и да е междуведомствена комисия, напомни Караджов. Той уточни, че тогава Василев не е предложил никакъв надзор. На 10 септември не ги ли видяхте противозаконните градежи. Защо нито една дума не сте обелили - ето я цялата стенограма от 46-ото Народно събрание, сподели Караджов. По това време аз не съм бил във властта, даже не съм подозирал, че ще бъда, само че мнозина от вас бяха депутати и в оня парламент и вие си спомняте за този скандал, както го дефинират медиите, сподели Караджов.

За мен корупцията си е корупция постоянно, без значение от кого се прави ,

аз не знам дали това важи и за "Продължаваме Промяната ", само че знам, че в случай че някой прокарва ползите на пътностроителните компании, това не съм нито аз, нито "Има подобен народ " и в случай че някой е брокер, това не съм нито аз, нито Има Такъв Народ, брокерите сте почнали работа още през лятото на 2021 година и като ви виждам и до момента не сте спирали, сподели Гроздан Караджов.

Днес Народното събрание заседава изключително. Единствената точка в дневния ред на депутатите е планът на решение за гласоподаване на избор на съмнение към държавното управление на министър-председателя Кирил Петков. Днес се състоят разискванията по импортираното от парламентарната група на ГЕРБ-СДС предложение. Опозицията разгласи преди седмица, че вотът е за неуспеха на държавното управление във финансово – икономическата политика.

Според правилника на Народното събрание гласуването се състои не по-рано от 24 часа след привършване на дебата. Проектът за решение се счита за признат, когато за него са дали своят вот повече от половината от всички народни представители. При отменяне на предложение за съмнение на Министерския съвет ново предложение за съмнение на същото съображение не може да бъде направено в идващите 6 месеца.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР