Вицепремиерът даде мнение по тема, която разбуни духовете у нас.От

...
Вицепремиерът даде мнение по тема, която разбуни духовете у нас.От
Коментари Харесай

Габриел: Журналистката от „Русия 1“ е влязла у нас с виза от държава от ЕС

Вицепремиерът даде мнение по тематика, която разбуни духовете у нас.

От държавното управление оповестиха, че няма нарушаване на глобите с това, че ефирен екип на канала „ Русия 1 “ е обитавал у нас и е взел изявление от журналиста на БНР Петър Волгин. В същото време се чака отчет от службите по какъв начин съветският екип се е озовал у нас.

„ Това, което е неразрешено за Европейския съюз, е разпространяването на канал „ Русия 1″. Няма възбрана за активността на публицистите от съответната медия, тази активност не попада в глобите. Така че в прочут смисъл, досега, за тази журналистка няма аргументи да бъдат наложени някакви ограничавания до тази преживелица “, съобщи в отговор на въпрос на публицисти министър председателят Николай Денков, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Сега към този момент ще разгледаме деликатно дали това, което е направила, излиза отвън границите на това, което е задоволително за България и нейната национална сигурност “, добави той на брифинга в Министерския съвет.

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел пък разясни, че Външното министерство няма никакво отношение към случая, тъй като журналистката, направила репортажа, е влезнала с виза от друга европейска страна, членка на Европейския съюз. „ Изчакваме цялостен отчет от службите. По предварителна информация знаем, че визата е дадена от друга страна членка и с нея се е влезнало на територията на Република България „ с други двама европейски жители, за които няма по какъв начин да важи какъвто и да е санкционен режим “, изясни Габриел.

По думите на външната министърка, откакто получат цялостния отчет, ще се види по какъв начин може да реагира Министерство на външните работи. Тя означи, че това следва да е по-скоро в границите на европейската дипломатическа работа за това „ за какво избрана страна членка може да издава подобен вид визи и по какъв ред е минато, с цел да бъдат получени “.

Николай Денков пък призна, че за него е проблем по-скоро, че публицист от българска медия „ се изявява като представител на елементарните хора, мисля, че беше употребявано като термин, пред непозната медия “. „ Ако желае да бъде елементарен човек, дано да излезе като елементарен човек. Но той е публицист сега в Българско национално радио, това не е задоволително “, изрази неодобрението си Денков.

За случая се разшумя, откакто водачът на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски подаде сигнал до министъра на вътрешните работи и ръководителя на ДАНС за неотложно определяне на това по какъв начин на територията на България е позволен да работи екип на неразрешената в Европейски Съюз телевизия „ Русия 1 “.

За качените в платформата YouTube материали, снимани от съветския жуналистически екип в центъра на София, сигнализираха някогашният дипломат на страната ни в Русия Илиян Василев и медийни изявления. Василев пръв се възмути от това, че водещият в БНР Петър Волгин разяснява пред екип на съветската медия казуса с демонтажа на монументи и отношението на българите към Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР