Вицепремиерът Асен Василев ще е лектор на семинар в Италия

...
Вицепремиерът Асен Василев ще е лектор на семинар в Италия
Коментари Харесай

ГЕРБ търсят Асен Василев за скандала с меморандума и американското посолство

Вицепремиерът Асен Василев ще е преподавател на семинар в Италия на следващия ден и няма неотложни задължения да не е в Народното събрание, разкри след информация с Google депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

„ Най-вероятно финансовият министър е в кабинета си и чака полет. Призовавам ви да ревизирате това и да го поканите в Народното събрание “, обърна се Гаджев към Атанас Атанасов, който ръководи съвещанието на Народно събрание.  

Според Гаджев дуото Петков и Василев са си намерили извинителни бележки, с цел да не участват на блиц надзор в Народното събрание, само че инспекция в Google демонстрира, че обстановката е друга.

Атанас Атанасов от Демократична България, обаче, отхвърли да търси вицепремиера Асен Василев, тъй като „ било станало ясно, че няма да пристигна “.

Колизия се получи и с въпроса на депутатката от ГЕРБ Петя Трифонова по отношение на меморандума, подписан под погледа на Кирил Петков с „ Джемкорп “ за 1 милиарда вложения в еко сила и кои са чиновниците на американското посолство, които са я предложили на кабинета. Трифонова подсети, че Джемкорп е разследвана за създаване на язовирна стена в Африка и отклонение на 100 млн. евро.

„ Въпросът не е към мен. Нямам задоволително информация “, сбит бе вицепремиерът Нинова. Това даде мотив на  Христо Гаджев от ГЕРБ още веднъж да упорства от трибуната блиц контролът да се отсрочи за идната седмица.  

Депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид съобщи, че от фотоси в обществените мрежи излиза наяве, че министър председателят Кирил Петков се шляе напразно из улиците на София.

„ Ако е мъж да пристигна и да дава отговор на поставените му въпроси “, съобщи Хамид.

Председателстващият Народното събрание Атанас Атанасов отговори сбито, че щом е по улиците, евентуално министър председателят е тръгнал към Народното събрание, в случай че пристигна ще го посрещнат. 

От фотоси оповестени от протестиращите служители на реда излиза наяве, че до момента в който се разхожда Петков се е спрял да беседва за малко с тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР