Вицепремиерът Асен Василев е категоричен, че България трябва да изпрати

...
Вицепремиерът Асен Василев е категоричен, че България трябва да изпрати
Коментари Харесай

Асен Василев: Оказване на военна помощ на Украйна няма да навреди на България. Вижте Турция

Вицепремиерът Асен Василев е безапелационен, че България би трябвало да изпрати военна помощ на Украйна - нещо, с което не всички партии в ръководещата коалиция, а и в Народното събрание, са съгласни.

" Моето персонално мнение съм го изразявал неведнъж - оказването на военна помощ на Украйна по никакъв метод няма да навреди на България. Виждаме една прилежаща Турция какъв брой огромна военна помощ оказва и дори не е в листата с вражески страни. Не всички наши съдружни сътрудници са съгласни. За това имаме коалиция, по тази причина в Народното събрание също се водят диалози сред съдружните сътрудници. Аз съм сигурен, че в последна сметка Народното събрание ще вземе едно решение, което да отразява това, което българския народ счита, че е най-хубаво ", сподели Василев в ефира на предаването " Лице в лице " по БТВ.

Той разяснява и днешното гласоподаване в Народното събрание, което не поддържа кандидатурата на Любомир Каримански от " ИТН " за гуверньор на Българска народна банка.

" През последните седмици няколко пъти казахме, че няма да подкрепим господин Каримански за началник на Българска народна банка. За нас е доста значимо гуверньорът на Българска народна банка да има необятна социална поддръжка, да може да застане отпред на тази институция с целия си престиж, тъй като това е институцията, която държи цялата банкова и финансова система на страната. Нашият претендент господин Гюров води една извънредно честна акция, в която сподели какви са неговите планове и какво желае да направи. След като видя, че не може да събере тази необятна поддръжка, за която доскоро говорихме, отдръпна кандидатурата си. Не виждам какви мръсни номера има в това. Не считам, че гуверньорът на Българска народна банка би трябвало да е политическа номинация. Ако няма обединяване на цялата коалиция към една номинация, съгласно нас който и да е индивидът няма да може да си извършва отговорностите. Една немалка част от нещата са свързани и с приемането на еврото през 2024 година Така че в случай че просто изберем с 3 гласа някой да стане началник на Българска народна банка няма по какъв начин тази институция да изиграе своята роля в публичните процеси и да продължи да бъде този стожер на непоклатимост, който би трябвало да бъде във финансовата система ", изясни Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР