Вицеканцлерът на Германия отново повтори призива към жителите на страната

...
Вицеканцлерът на Германия отново повтори призива към жителите на страната
Коментари Харесай

ABC News: Германия моли гражданите си да пестят енергията заради намалените доставки от „Газпром“

Вицеканцлерът на Германия още веднъж повтори апела към жителите на страната да пестят сила, откакто съветският „ Газпром “ разгласи обилни съкращения на доставките на природен газ през основен газопровод, предава американският ефирен канал ABC News .

Руският енергиен колос разгласи във вторник, че редуцира газовите потоци през подводния газопровод „ Северен поток 1 “ към Германия с 40%, след което ден по-късно разгласи в допълнение редуциране, което прави общото понижение към 60%.

И в двата случая се цитира механически проблем, като се споделя, че канадските наказания поради войната в Украйна са попречили на немския сътрудник Siemens Energy да достави съоръжение, което е било изпратено за главен ремонт. Германското държавно управление отхвърли тези причини, като сподели, че поддръжката не е трябвало да бъде проблем до есента, а решението на Русия е политически гамбит за сеене на неустановеност и повишение на цените.

Руският президент Владимир Путин „ прави това, от което трябваше да се опасяваме през цялото време: той понижава размера на газа не едновременно, а малко по малко “, изясни немският вицеканцлер Роберт Хабек във видео, оповестено от неговото министерство в „ Туитър “ в сряда. Той уточни по-ранни съветски дейности за понижаване на доставките за България, Дания и други

Намаляването на газовите потоци идва в миг, когато Германия и останалата част от Европа се пробват да понижат зависимостта си от съветския импорт на сила. Германия, която има най-голямата стопанска система в Европа, получава към 35% от своя газ за енергетиката и произвеждане на електрическа енергия от Русия.

Хабек, който е и министър на стопанската система, към този момент започва акция за икономисване на сила предходната седмица. След известията на „ Газпром “ той повтори известието във видеото от сряда вечер.

„ В Европа идва газ – нямаме проблем с доставките, само че размерите газ би трябвало да бъдат закупени на пазара и той ще нарастне “, оплака се Хабек. По думите му, немското държавно управление е квалифицирано и към този момент е признато законодателство, изискващо газохранилищата да бъдат запълнени.

Той похвали желанието на германците и бизнеса да пестят сила и да съхраняват газ.

„ Сега е моментът за това “, сподели той. „ Всеки киловатчас оказва помощ в тази обстановка. Това е обстановка, която е сериозна, само че не и обстановка, която заплашва сигурността на доставките за Германия “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР