Вицеевропейската шампионка на троен скок от Прага през 2015 г.

...
Вицеевропейската шампионка на троен скок от Прага през 2015 г.
Коментари Харесай

Спортист №1 на България за 2015 на подготовка в Габрово

Вицеевропейската шампионка на троен скок от Прага през 2015 година и носителка на европейското злато за младежи от 2013 година в Тампере – Габриела Петрова – е на двуседмичен предварителен лагер в Габрово.

Тези две трофеи носят на младата атлетка признанието и премията Спортист №1 на България за 2015 година.

Заедно със своя треньор Атанас Атанасов Габи води подготовката си за идното европейско състезание по лека атлетика, което ще се организира от 15 до 21 август в Мюнхен, Германия. Състезателката на Локомотив Пловдив и нейният ментор се срещнаха с кмета на Габрово, Таня Христова, с цел да споделят позитивните си мнения от лекоатлетическата писта на стадион „Христо Ботев“ и да кажат, че оборудването към този момент е желано място за подготовка от доста професионални спортисти. Като жест на признателност, че Габи е предпочела Габрово за подготовка за идното европейско съревнование кмета и подари книгата „Успехът“ за известния габровец Пенчо Семов, с пожеланието да се снабди тъкмо с това през месец август.

Габриела Петрова има 4-то място на Световното състезание по лека атлетика в Пекин през 2016 година и е участник в Олимпиадата Токио 2020.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР