Витрините на фалирали магазини по главната русенска улица Александровска бяха

...
Витрините на фалирали магазини по главната русенска улица Александровска бяха
Коментари Харесай

Магазините в Русе крият фалити с пана със символите на града

Витрините на банкрутирали магазини по основната русенска улица " Александровска " бяха облепени с пана със знаците на града. Целта е хората, които минават около тях, да не се усещат потиснати и по-леко да понасят последствията от Коронавирус рецесията. Инициативата е на регионалната администрация на Русе.



По образеца на рушащата се постройка на първото застрахователно сдружение в България, която преди години беше покрита с пана, и пустеещите търговски обекти към този момент са с нов образ, с цел да не потискат минувачите.

" Все повече хора търсят психическа поддръжка, с цел да могат да намерят нови способи да се приспособяват в тази конюнктура, която тежи, защото те са лимитирани за ужасно доста неща ", съобщи психологът Траян Личев.

Mагазините, облепени с пана, са благосъстоятелност на регионалната администрация. Основната причина да нямат наематели е пандемията. Застрашени от затваряне са и други обекти.

" Около 10 са молбите, които сме получили най-вече от затворени или лимитирани бизнеси за понижаване на наема или за освобождение ", добави Свилен Иванов, и.д. регионален шеф на Русе.

Всяка нова вълна на ковид води до нова лавина от затворени магазини в Русе. Веселина Дончева, която 20 години се занимава с търговия споделя, че и затварянето на границите също оказва въздействие.

" Няма нито клиенти, нито хора на улицата. Лошо е, че сега, като е затворено, и румънци не идват ", счита притежателят на магазин Веселина Дончева.

Заради икономическата рецесия, единствено по основната комерсиална улица в Русе, близо една трета от магазините за нехранителни артикули пустеят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР