Витошки минзухари“ е една от картините, които художничката Петя Илиева

...
Витошки минзухари“ е една от картините, които художничката Петя Илиева
Коментари Харесай

Художничката Петя Илиева потопи в багри Народното събрание с изложбата си „Цвят и енергия“

„ Витошки минзухари “ е една от картините, които художничката Петя Илиева подреди в мраморното предверие на Народното събрание. Изложбата „ Цвят и сила “ е събрала  36 произведения и е проведена по самодейност на заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова. Част от живописните платна се показват пред аудитория за пръв път.

 

„ Всяка една от картините има своя отпечатък и може би е основана във връзка щастлива страст “, означи заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова. По думите й точно красивите усеща могат да бъдат терапия както за този, който ги пресъздава в картина, по този начин и за тези, които ги съзерцават.

 

Авторът на изложбата Петя Илиева изрази вярата, че творбите й носят едно по-ведро въодушевление. Днес, на границата сред зимата и пролетта, хората имат потребност от силата, които дават цветовете, добави тя.

 

Петя Илиева е позната с интерпретациите си на български национални претекстове и шевици. Почти няма спирка в София, която да не е декорирана с емблематични снимки от разнообразни страни в границите на плана й „ Art4diplomacy “. Отново тя трансформира софийски трамваи и тролейбуси в произведение на изкуството с интернационален темперамент.

 

Петя Илиева е показвала картините си по целия свят, по тази причина и дипломатическият корпус уважи откриването на изложбата й.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР