Витоша ски блокира достъпа до затворения комлекс Витоша парк на

...
Витоша ски блокира достъпа до затворения комлекс Витоша парк на
Коментари Харесай

`Витоша ски` блокира достъпа на 2000 души до затворен комплекс заради неуредени сметки

" Витоша ски " блокира достъпа до затворения комлекс " Витоша парк " на живеещите в него към 2000 души. 

Причината е спор за неуредени сметки сред притежателите на комплекса и " Витоша ски ", която е притежател на терена. 

Заради неуредения спор от компанията са наредили да се сложи ограда пред единствения вход и излаз за целия комплекс, заяви Българска национална телевизия. 

Според подписано съглашение живеещите в комплекса би трябвало да заплащат наем всеки месец на " Витоша ски " такса за достъп. Наемът обаче не е плащан от две години. 

Така притежателите на жилища в комплекса изненадващо се оказват пред вдигнатата ограда и викат полиция, с цел да могат да се приберат у дома. 

Живеещите в комплекса се жалват, че общината не се намесва, като показват, че по персонална карта живеят на общинска улица. 

Кметът на регион " Витоша " обаче изяснява, че зоната, в която живеят, е нерегулирана и общината няма ангажимент в този случай. 

От " Витоша ски " оповестиха, че от 10 години приканват Столичната община за трайно разрешаване на казуса, с цел да спре прекосяването на живеещите в комплекса през тяхната благосъстоятелност. 

Малко по-късно през днешния ден оградата краткотрайно е премахната с изискване до 16 часа в сряда хората да се съгласят да употребяват различен път. Ако не са съгласи, ще се сложи още веднъж ограда, а в случай че се съгласят, ще се обезпечи краткотраен достъп до комплекса, до момента в който бъде построен пътят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР