“Витоша сбъдва чудеса!“ Така покрай Нова година представихме историята на

...
“Витоша сбъдва чудеса!“ Така покрай Нова година представихме историята на
Коментари Харесай

Необикновената футболна история на едно младо момче

“Витоша сбъдва чудеса! “ Така около Нова година представихме историята на Радко Мутафчийски – един от стълбовете в защитата на Витоша (Бистрица), който дебютира в майсторската ни група точно с екипа на „ бистришките тигри “! Днес, няколко месеца по-късно, обстановката не е по-различна. Клубът е същият, а детската фантазия още веднъж е осъществена. Само основният воин е различен – Николай Георгиев. Младият вратар, който реши предходната есен да замине да учи в Англия, в последна сметка се завърна в България, с цел да опита да реализира най-съкровеното си предпочитание – да играе футбол на най-високо равнище у нас. Е, ориста му се усмихна по-скоро от предстоящото и от завърнал се в клуба като трети вратар при започване на февруари, Николай е напът да запише своя шести мач подред в Първа професионална лига против Пирин (Благоевград). Представяме ви една история, която е образно доказателство, че в живота, когато сме смели и преследваме до дъно фантазиите си, ориста ни „ удря “ по едно рамо, с цел да ги осъществяваме.

„ Детската ми фантазия бе да стана футболист. Започнах да играя около брат ми и приятелите му и тъй като бях най-малкият, незабавно ме пратиха на вратата. Когато бях в 4-ти клас, се записах да упражнявам в школата на Славия, където изкарах шест години. Минах за малко и през Септември (София), преди през 2016-а да се озова във Витоша. Родителите ми обаче постоянно са държали да изкарам висше обучение и дружно с тях преценихме, че за мен най-удачно е да отида да изучавам в чужбина. Англия бе най-подходящата дестаниция за мен с оглед специалността, която смятах да уча – „ Спортни науки “. Решението взех дефинитивно предишния май, като го споделих и на старши треньора Костадин Ангелов. За мое удивление, той не се изненада. Каза, че го е очаквал “, стартира описа си Николай пред формалния уебсайт на клуба.
 Славия - Витоша Бистрица @@@Идеята на младежа е на Острова да съчетае образованието и спорта. Вече на място обаче, 19-годишният пазач схваща, че нещата не стоят по този начин, както си е мислел в началото. „ След като отидох в университета, нещата не се случиха по този начин, както чаках. Трябваше да смъква „ розовите “ очила. Въпреки че се показах доста мощно в подготовката и на няколко пъти бях определен за „ Играч на мача “, ме пратиха в четвъртия тим на University of Bath. В същото време осъзнах, че мъчно ще комбинирам двете неща и в главата ми към този момент стартира да се върти мисълта по какъв начин ще изучавам за кондиционен треньор. Една заран обаче, до момента в който бях във фитнеса и си мислех по какъв начин ще се върна във Витоша, с цел да изкарам стаж като експерт по физическа подготовка през лятото, си дадох сметка, че моето същинско предпочитание е да бъда футболист. Казах си, че в случай че желая да играя на най-високо равнище, моментът е тъкмо в този момент. Чух се с Костадин Ангелов, до момента в който си бях в България около празниците, споделих му своите терзания, като той даже се опита да ме разубеди. Според него специалността ми бе доста перспективна и без проблеми можех да си намеря след време работа освен у нас, само че и навън”, споделя още Георгиев.
 Витоша Бистрица - Славия 1:2 @@@„ Върнах се на 6 януари в Англия, само че в идващите дни усещах, че нещо съществено ми липсва. Това бе футболът. Обадих се още веднъж на господин Ангелов и го попитах дали към момента е допустимо да се върна във Витоша. Отговорът му бе позитивен. За мое огромно благополучие, в този миг клубът се нуждаеше от трети вратар и аз пристигнах с настройката, че ще упражнявам професионално с тима, а вероятно от лятото ще мога да се боря за титулярното място през идващия сезон. Така се случи обаче, че малко откакто започнах да се сготвям още веднъж с Бистрица, Михаил Иванов, от който съм научил доста, си потегли и аз станах втори вратар. След още две седмици пък Християн Василев се контузи и аз трябваше да изляза като титуляр против Берое. Дори и в най-смелите си фантазии не съм очаквал, че нещата ще се случат по този начин бързо и по този начин внезапно “, не крие вълнението си Ники.
 Витоша Бистрица - Славия 1:2 @@@„ Преди дебюта ми ме обля вълна от страсти, тъй като това бе нещо, за което цялостен живот съм упражнявал и мечтал. Адреналинът ми се подвигна. Най-важното за мен бе да се настроя добре душевен. В четвъртък, откакто стана ясно, че аз ще вардя в Стара Загора, не съумях да мигна. В петък обаче към този момент знаех какво ме чака, което бе най-важното за мен – да съм подготвен за това, което ми следва. Никога преди този момент освен че не бях играл професионален футбол, само че и не бях попадал в групата за даден дуел. Да, имах мачове при мъжете, само че във „ В “ група. Усещането, когато съдията свири края на срещата в Стара Загора, бе тъкмо това, поради което се върнах от Англия! “, радва се младият вратар и не крие благодарностите си към управлението на клуба и най-близките си хора: „ Благодаря на господин Ангелов и на господин Ташков за опцията, която ми дадоха, на всеки един в клуба за отношението по отношение на мен, на родителите ми за поддръжката им и на остеопата Симеон Иванов, който също изигра значима роля да взема решението да се прибера назад в България “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР