Витория Гимараеш победи Хайдук Сплит с 1:0 в мач-реванш от

...
Витория Гимараеш победи Хайдук Сплит с 1:0 в мач-реванш от
Коментари Харесай

Феновете на Хайдук подпалиха Гимараеш

Витория Гимараеш победи Хайдук Сплит с 1:0 в мач-реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, само че отпадна, откакто хърватите завоюваха първата среща с 3:1.

Огромна роля за триумфа на Хайдук изиграха почитателите на тима, които преди, по време и след мача си навлякоха гнева на португалската преса.

Още във вторник вечерта хърватските почитатели провокираха суматоха измежду жителите на Гимараеш, откакто десетки от тях използваха пиротехника по улиците на португалския град, като хвърляха факли и бомбички и изпочупиха няколко заведения.

По-късно португалското държавно управление излезе с публична позиция, потвърждаваща, че става въпрос за почитатели на Хайдук. От 154 индивида, взели участие в безредиците, 122 са хървати, a останалите - почитатели на Бенфика.

По време на дуела на „ Ещадио Афонсо Енрикеш “ гостуващата агитка опита да провокира домакинските почитатели, показвайки фланелка на един от огромните противници Бенфика. Трябва да се означи, че ултрасите на Хайдук и Бенфика са побратимени.

По информация на португалските медии след края на дуела хърватите също не са били мирни, като са нападнали публицист, само че полицията се е намесила и последици за него няма.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР