Витамините и хранителните добавки могат да запълнят дефицита на основни

...
Витамините и хранителните добавки могат да запълнят дефицита на основни
Коментари Харесай

Не приемайте витамини и хранителни добавки, ако...

Витамините и питателните добавки могат да запълнят недостига на съществени субстанции в организма (въпреки това не забравяйте, че уравновесеното хранене към момента е най-хубавият метод да постигнете това). Но единствено в случай че ги приемате съгласно напътствията на доктор и прецизно спазвате предписанията му. Ако допускате някои от следните постоянно срещани неточности, питателните добавки могат съществено да навредят на вашето здраве.

1. Приемате витамини вместо да заложите на уравновесена диета

Витамините могат краткотрайно да заменят уравновесеното хранене, само че не могат изцяло да заместят вярната диета.

Приемайте витамини и добавки, в случай че по някаква причина не можете да си набавите разнообразна и питателна храна или с цел да компенсирате сезонния недостиг на потребни субстанции - само че не го превръщайте в непрекъсната тактика. И постоянно се консултирайте с доктор, преди да започнете банкет на добавки.

2. Нарушават разпоредбите за предпазване на добавките
 Ето с коя свежа напитка ще станете по-здрави - вода с краставица Ето с коя свежа напитка ще станете по-здрави - вода с краставица
Водата с краставици е превъзходен метод да утолите жаждата си в жегата.  Диетолози показаха 6 аргументи, заради които е целесъобразно...

Витамините изискват същото внимание при предпазване, както и останалите медикаменти. И даже незначителното на пръв взор нарушаване на разпоредбите, може доста да промени резултата им върху вашето тяло. Затова деликатно проучете разпоредбите за предпазване на добавките и никога не ги нарушавайте.

3. Приемате добавки с високо наличие на кофеин

Ако смятате, че кофеинът е просто кафе, тогава надълбоко се лъжете. Той се съдържа в чая, някои питиета, шоколада и даже в някои десерти. Но в случай че е включен и в състава на добавките ви може да си навлечете тахикардия, хипертония, нарушавания на съня и даже сърдечно-съдови болести.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР