Витамин С участва в много биохимични процеси в организма. По-специално

...
Витамин С участва в много биохимични процеси в организма. По-специално
Коментари Харесай

Този плод може да намали признаците на депресия за четири дни

Витамин С взе участие в доста биохимични процеси в организма. По-специално в производството на невротрансмитери и пептидни хормони, значими за умствената активност и положителното въодушевление. Можете да го приемате под формата на добавка или просто да добавите повече храни, богати на този витамин към вашата диета. Един от тях е кивито, водещият плод по наличие на витамин С. Два плода съдържат над 200% от дневната норма на микроелемента.

В изследване преди години, екип от откриватели от университета в Отаго, управителен от професор Тамлин Конър, открил, че единствено два плода киви дневно доста трансформират отношението и жизнеността след две седмици постоянна консумация. Въвеждането на този артикул в диетата води до понижаване на признаците на меланхолия и възстановяване на общия прочувствен декор. Особено за тези, които преди този момент са яли малко плодове и зеленчуци и чиито равнища на витамин С са били под естественото при започване на опита.

Наскоро учените от университетите в Окланд и Отаго се поинтересували от въпроса: какъв брой бързо ще стартират измененията в настроението? За опита са определени 155 възрастни, чиито телесни равнища на витамин С са под нормата. Участниците били разграничени на три групи: едната приемала плацебо, втората добавка с витамин С, а третата група две кивита дневно. Хората постоянно споделят информация за своето въодушевление, здраве, качество на съня и равнища на физическа интензивност посредством тематични анкети на смарт телефони. Проучването траяло 8 седмици.

То демонстрира, че даже късото включване на киви в диетата оказва помощ доста да усъвършенства настроението и да увеличи жизнеността. Промените настъпват на четвъртия ден, а пикът на позитивния резултат настава след към две седмици.

В същото време витамин С като добавка стартира доста да усъвършенства прочувственото положение едвам на дванадесетия ден, като по този метод можем да укрепим благосъстоянието и психическото си здраве, като променим диетата си, осведоми actualno.com. Кивито е един от наличните артикули, които могат да създадат живота ви по-радостен и пълностоен единствено за няколко дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР