Витамин С е основен витамин, необходим на тялото за различни

...
Витамин С е основен витамин, необходим на тялото за различни
Коментари Харесай

Храните, богати на витамин С, които да включите в менюто си

Витамин С е главен витамин, нужен на тялото за разнообразни функционалности. Неговото съществуване в организма е още по-важно когато сезоните се сменят и вирусите върлуват, когато поддържането на крепко тяло и повишението на имунитета е нужда!

Функциите на витамин С в нашето тяло са многочислени – от усилване на имунната система до действие като отличен антиоксидант, от подкрепяне на синтеза на колаген до увеличение на усвояването на желязо в тялото, този витамин ни оказва помощ доста да водим здравословен живот без заболявания. Ето някои храни, които хората могат да включат в ежедневната си диета, с цел да усилят своя банкет на витамин С!
Направете това и витамин С ще се резервира в храната
Витамин С, прочут още като аскорбинова киселина, е водоразтворимо вещество. Той е несигурно съединяване, склонно към разграждане при...
Прочети повече
Цитрусови плодове

Цитрусите, измежду които портокали, лимони, грейпфрут и помело, са превъзходен и апетитен метод да си набавите огромно количество витамин С. Всеки от тези плодове е прочут с нарасналото количество от скъпия витамин.

Гуава

Често подценявана, вкусната гуава съдържа задоволително витамин С, с цел да отговори на нашите условия. Само 100 г гуава имат силата да удвоят усвояването на желязо от храната. Крайно време е да обърнем на този „ чудноват плод “ цялото внимание, което заслужава – тъй че не забравяйте да се запасите с гуава при идващото си посещаване на пазара!

Папая
Този признак с кожата издава недостиг на витамин С
Човешкото тяло не може да създава витамин С в огромни количества, тъй че всички ние би трябвало да си го набираме постоянно посредством храната. О...
Прочети повече
Още един плод, съдържащ огромно количество витамин С и даже витамин А – папаята съдържа 64 mg витамин С единствено в 100 g. Само една чаша папая може елементарно да задоволи ежедневните ни потребности в допълнение към битката с възпалението.

Кълнове

Друг източник на витамин С, който по-малко се разисква, е покълналата леща. Докато естествените варива и лещата не са доста огромни източници, покълването може доста да усили наличието на хранителни субстанции - изключително витамин С и количествата антиоксиданти в тях. Следователно, включете ги във вашите салати.

Киви

Кивито е плод, също прочут с високото наличие на витамин С.  В 100 грама киви откриваме забележителните 92,7мг витамин С, което прави кивито един от най-подходящите плодове, който да консумирате, в случай че желаете да подобрите имунната си система. Добавете го в плодови салати, смутита и сокове.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР