Витамин С е един от най-важните витамини. Той е отговорен

...
Витамин С е един от най-важните витамини. Той е отговорен
Коментари Харесай

Признаци, че тялото ти има нужда от повече витамин C

Витамин С е един от най-важните витамини. Той е виновен за доста процеси в тялото ни, а при недостиг страдат редица системи. Пониженият имунитет и честото боледуване от простуда и грип е измежду главните признаци, че не получаваме задоволително витамин С. Какви са другите признаци, че имаме по-голяма потребност от този витамин?
Влошен външен тип
 7 плода за по-здрава коса 7 плода за по-здрава коса
Да, има плодове, които могат да създадат косата по-здрава, еластична и красива! Те съдържат субстанции, които подкрепят растежа и здрави...
Витамин С има основна роля в синтеза на колаген – протеин, участващ в построяването на кожата и косата. При ниски равнища на витамин С се следят положения като лющеща се и сърбяща кожа, поява на все по-дълбоки бръчки, косопад, чупещи се нокти, проблеми с кръвоносните съдове. 
Петна по ноктите
Според специалистите различен симптом за липса на витамин С е появяването на петна по кожата или промени в структурата на ноктите.
Фрапиращи синини и след леко наблягане
Нормално е след контузия кожата да наподобява засегната. Но в случай че забелязвате, че ви се появяват огромни и ярки синини, даже и след леко наблягане, това може да е симптом, че страдате от недостиг на витамини и някои минерали. Причината е, че дефицитът на витамин С води до намаляване на вашите кръвоносни съдове и по този начин всяко пострадване е много очевидно. 
 6 метода и един плод да си гарантирате чудесно здраве и елегантна визия 6 метода и един плод да си гарантирате чудесно здраве и елегантна визия
Авокадото е цялостен с всички хранителни субстанции, които подкрепят съвършеното действие на организма и оказват помощ и за намаляване. И та...
Раните ви зарастват по-бавно от преди
Както към този момент споменахме, съществуването на витамин С се свързва с производството на колаген, който пък им значима роля в построяването на съединителната тъкан. Когато не получавате задоволително от този витамин, синтезът на колаген не е пълностоен, а това доста забавя зарастването на тъканите след рани и контузии. 
Трудно предвижване и болки в ставите
За да работят добре нашите стави, те би трябвало да са добре смазани. Този развой също се обуславя от производството на колаген, за който е необходим витамин С. В противоположен случай се следи затруднено предвижване и накуцване. 
Проблеми с венците
 4 невероятни изгоди, които динените семки имат 4 невероятни изгоди, които динените семки имат
Динята е характерен летен плод, който е хидратиращ, ободрителен и необикновено здравословен. Той е апетитен и е елементарно наличен на пазара през лет...
Страдате ли от неприятен мирис, кървене и отичане на венците? Дали вашият стоматолог ви уведоми към този момент, че тези положения от време на време са свързани точно с дефицитът на витамин С? Можете да опитате да ги предотвратите, като приемате витамина под формата на ампули или като хранителна добавка. Храните с високо наличие на витамин С също не са за подценяване. 
Отпадналост и постоянно боледуване
Ако страдате от хронична отмалялост, непрестанно лекувате настинки, чувствате се потиснати и на всичкото от горната страна качвате килограми без забележима причина, може би проблемите ви са свързани с намален банкет на витамин С. Ето за какво е значимо да си извършите проучвания и да ревизирате.
Междувременно можете да приемате витамин С под формата на хранителни добавки, както и храни, които са богати на него. Наблягайте повече на киви, ягоди, портокали, лимони и други цитруси.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР