Витамин Д често се нарича слънчев витамин, защото се синтезира

...
Витамин Д често се нарича слънчев витамин, защото се синтезира
Коментари Харесай

Това е единствената храна, чрез която може да си набавим 100% от дневната доза витамин Д

Витамин Д постоянно се назовава " безоблачен витамин ", тъй като се синтезира в кожата по натурален път при излагане на слънчевата светлина. Не е изненадващо, че през зимните месеци доста хора страдат от неговия недостиг заради неналичието на слънце.

Въпреки това, има доста храни, които са отлични източници на витамин Д и експертите предизвикват да ги включим в диетата си изключително в сезона на грипа и настинките.

Експертите от NHS (Националната здравна работа на Обединеното кралство) поучават да увеличим приема на витамин D от 5 микрограма на 10 микрограма дневно през зимния сезон.

Витамин Д, дружно с другите съществени витамини, е от значително значение за поддържане на вярното действие на нашето тяло.

Яденето на единствено осем гъби дневно може да ни обезпечи 100 % от целесъобразния дневен банкет за възрастни, безапелационни са учените. В допълнение, експертната група отбелязва, че гъбите могат да бъдат превъзходен източник на витамин Д за хора с всевъзможни диетични желания, в това число и за вегетарианци и вегани.

Те са отличен източник на слънчевия витамин и на витамини В6 и В12. Гъбите са повсеместен зарзават, който може да се добави към всички ястия.

Но не забравяйте, че наличието на витамин Д в тях варира взаимозависимост от метода, по който се отглеждат.
Дефицит на витамин D: Необичайни признаци, за които би трябвало да внимавате
Витамин D се създава в тялото при излагане на директна слънчева светлина. Между октомври и март обаче доста хора имат дефицит. Витамин...

Ако се отглеждат на изкуствена светлина, ще имат ниски равнища на това потребно вещество. Някои производители разчитат на UV източници на светлина, които се употребяват в развой на пакетирането.

потвърждават, че в 100 г гъби, които са били изложени на UV светлина, могат да преминат от 3 до 1276iu витамин Д. Това значи, че потреблението 4-5 кестенови гъби или огромна гъба портобело могат да ни обезпечат предложения дневен банкет на витамин D (10mcg / 400iu).

Експертите оферират и елементарен трик за обогатяване на гъбите със слънчевия витамин. Достатъчно е да ги оставим на слънчева светлина (може и на перваза на прозореца, в градината или на терасата) за към час (в идеалния случай сред 11:00 и 15:00 часа, когато слънцето е най-високо и за предпочитане в интервала от март до септември).

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР