Висшият съдебен съвет (ВСС) ще разгледа указа на президента Румен

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) ще разгледа указа на президента Румен
Коментари Харесай

ВСС отложи избора на председател на ВАС за друг път

Висшият правосъден съвет (ВСС) ще прегледа указа на президента Румен Радев , с който беше върнат изборът на Георги Чолаков ръководител на Върховния административен съд (ВАС). Държавният глава изясни, че чака новият Висш съдебен съвет да направи предложение за ръководител на Върховен административен съд, " съобразено с всички законови процедури и моралните упования на обществото ".

Указът на президента беше вкаран в дневния ред на Висш съдебен съвет като изключителна точка. По предложение на основния прокурор Сотир Цацаров и ръководителя на Върховен административен съд Георги Колев  разглеждането му беше отсрочено за последващо съвещание на Съвет, защото президентският декрет към момента не е оповестен в Държавен вестник. 

Правосъдният министър Цецка Цачева изясни, че предлагането е импортирано в дневния ред по-скоро за сведение на членовете на Висш съдебен съвет. Президентският декрет е доставен в администрацията на Съвета по пощальон в сряда следобяд. 

Кандидатурата на Георги Чолаков беше издигната от сегашния ръководител на Върховен административен съд Георги Колев. Името му беше спрягано за нов ръководител на съда още преди кандидатурата му да бъде оповестена публично. Поради подозрения за бистрота при избора адвокати желаеха от президента да върне избора. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР