Висшият съдебен съвет (ВСС) излиза в лятна ваканция за близо

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) излиза в лятна ваканция за близо
Коментари Харесай

ВСС излиза във ваканция за два месеца

Висшият правосъден съвет (ВСС) излиза в лятна почивка за близо два месеца, стана ясно в четвъртък.

Първи ще прекратят почивката членовете на Прокурорската гилдия, които ще имат съвещание на 16 септември. После ще заседава Съдийската гилдия на 23 септември, а последно е планувано съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет, което ще организира на 24 септември.

Всяка година Висш съдебен съвет излиза във почивка в края на юли, което съответствува със правосъдната почивка през август. Тази година обаче пандемията принуди депутатите да анулират правосъдната почивка, с цел да могат съдилищата да наваксат забавянията по делата от март, април и началото на май.

Въпреки това Висш съдебен съвет отново ще си вземе почивката. Тя ще бъде даже по-дълга от нормалното. Лятната почивка на правосъдния съвет нормално завършва при започване на септември. Висш съдебен съвет не заседава от 16 март до 9 април в първите дни на изключителното състояние.

На 20 юли основният прокурор Иван Гешев също излезе в летен отпуск на фона на гражданските митинги пред Съдебната палата, които упорстват за оставката му. Той ще бъде в отмора до 9 август, само че пресцентърът му заявява, че " основният прокурор работи най-добре, до момента в който е в отпуск ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР