Висшият съдебен съвет (ВСС) е отказал да предостави дипломата на

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) е отказал да предостави дипломата на
Коментари Харесай

ВСС е отказал на МВР да предостави дипломата на Гешев

Висшият правосъден съвет (ВСС) е отказал да даде дипломата на основния прокурор Иван Гешев, която е била поискана персонално от служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Това заяви самият Бойко Рашков по време на петъчния парламентарен надзор в отговор на въпрос на Николай Хаджигенов от " Изправи се БГ! Ние идваме ".

" Дипломата не успяхме да я намерихме на никое място. Поискахме да проверим неговото персонално кадрово дело във Висш съдебен съвет и ни беше отказано ", сподели Рашков.

Отговорът на Висш съдебен съвет е бил, че дипломата е качена на уеб страницата на институцията. В същото време в оповестения вид има заличени данни.

Главният прокурор е приключил " Право " в Академията на Министерство на вътрешните работи през 1994 година Тогава учебното заведение употребява абревиатурата ВИПОНД.

Казусът с дипломата на Гешев бе издигнат от някогашния народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и сегашен юрист Минчо Спасов. Той изясни, че дипломата е нелегитимна, тъй като след 1991 година на приключилите висшето учебно заведение на Министерство на вътрешните работи не се признава тази компетентност. Той твърдеше, че дипломата на Гешев е издадена въз основа на декрет на Държавния съвет от 1987 година, който обаче не работи след 1991 година Документът на Гешев е публикуван три години по-късно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР