Висшият съдебен съвет (ВСС) да открие дарителска сметка за закупуване

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) да открие дарителска сметка за закупуване
Коментари Харесай

Съдии призовават ВСС да открие дарителска сметка за закупуване на респиратори за ВМА

Висшият правосъден съвет (ВСС) да открие дарителска сметка за закупуване на инсталация за изкуствена белодробна вентилация за ВМА - това приканват съдиите от Софийския апелативен съд (САС) и чиновниците от администрацията.

Още на 23 март те са изпратили писмо за това до комисията " Бюджет и финанси " към пленума Висш съдебен съвет. Очаква се предлагането на САС да бъде прегледано идната седмица.

Във вторник ще има изключително съвещание на съдийската гилдия на Висш съдебен съвет. То се привиква, с цел да бъдат разисквани проблемите в работата на съдилищата по време на изключителното състояние.

Ще се дискутират наредбите в закона за изключителното състояние, съгласно които не се стопират процесуалните периоди по наказателни производства, по Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест, давностните периоди по Наказателния кодекс и други

Ще бъде направено предложение за смяна в закона, в която да се запише, че се стопират периодите по делата като се изключи тези, посочени с решения на съответните колегии на Висш съдебен съвет след 13 март.

В противоположен случай всички каузи би трябвало да се насрочват, което ще докара до скупчване на хора и до нужда да се отворят всички правосъдни зали, считат адвокати. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР