Висшият съдебен съвет възнамерява да изхарчи 2 375 000 лева

...
Висшият съдебен съвет възнамерява да изхарчи 2 375 000 лева
Коментари Харесай

ВСС налива над 2 милиона лева в почивната си база

Висшият правосъден съвет има намерение да изхарчи 2 375 000 лв. без Данък добавена стойност, с цел да преустрои почивната база на ведомството в курорта " Св. св. Константин и Елена " в народен образователен център за органите на правосъдната власт, излиза наяве от обявена социална поръчка.

Изпълнителят ще би трябвало да създаде абстрактен и механически план. Строителните действия ще обзет цялата четириетажна постройка с разгъната застроена повърхност от 4324 кв. м. Според документите, с изключение на главното крило на комплекса за отдих на Висш съдебен съвет, ще бъдат ремонтирани и 178 кв. м перално помещение, 27 кв. м лятно кино, и 11 кв. м " бункер за битови боклуци ".

Базата разполага със затворен затрупан басейн, съблекални, фитнес зала, сауна и хидромасажни кафези, които се намират на приземния етаж. На първия етаж има 15 стаи с по 2 кревати, 5 стаи за администрация на комплекса, столова, кухня, един камериерски офис, предверие с рецепция и склад за багаж. " Настилката в стаите е дъбов паркет, в относително положително положение, само че е несъответствуващ за задачите на потребление. Необходимо е подмяната му с нова трайна и съвременна настилка - мокет или PVC в стаите и гранитогрес в преддверията ", написа в техническите спецификации към публичната поръчка. На втория етаж има още 15 стаи  с по 2 кревати, една с 1 легло, два жилището, кафе, зала за рекреация и конферентна зала. В нея ще бъде инсталирано ново съоръжение, а обзавеждането и настилките ще бъдат актуализирани. Същото ще се случи и в кафето. Третият и четвъртият етаж разполагат с 19 стаи с по 2 кревати, една с 1 легло, два апартамента и 1 камерен офис. Всички 68 стаи ще бъдат главно ремонтирани.

След преустройството на комплекса той ще се употребява за обучителни семинари, езикови курсове, летни школи за членове на Европейската мрежа за правосъдно образование, както и за отмора. Базата трябва да разполага с конферентна зала с капацитет до 100 места, една по-малка с до 50 места и трета, която да побира до 30 души. Ще има още две зали за образование, оборудвани с 20 самостоятелни работни места. Освен това ще има и нова " зона за релакс "  с пространства за отдих със сауна, парна баня, джакузи и солна стая. Стълбищата сред етажите ще бъдат затворени като евакуационни изходи, а предвижването ще става чрез два асансьора. На дворното пространство зад постройката изпълнителят на публичната поръчка би трябвало да направи места за паркиране, помощна постройка и площадка за барбекю.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР