Висшият съдебен съвет трябва да се събере днес и да

...
Висшият съдебен съвет трябва да се събере днес и да
Коментари Харесай

Очаква се ВСС да посочи и. д. главен прокурор

Висшият правосъден съвет би трябвало да се събере през днешния ден и да насрочи съвещание, на което да бъде посочен изпълняващ длъжността основен прокурор, откакто с декрет на президента Иван Гешев към този момент не е на поста. Дебатът да се организира в границите на днешния ден. Той ще би трябвало да открие и процедурата за избор на титуляр в най-кратки периоди. Според закона кандидатури могат да издигат най-малко трима членове от прокурорската гилдия, както и министърът на правораздаването.

Министърът на правораздаването Атанас Славов написа в профила си във Facebook: 

„ Отваря се късмет да осигурим една реформирана и отчетна прокуратура, която вдъхва доверие посредством своята безпристрастност и успеваемост. 

Сега цялата политическа класа и в частност ние като ръководещи сме изправени пред историческата отговорност да променим по подобен метод правосъдната система, че прокуратурата в България да работи в полза на обществото, като обективно и систематично повдига в съда годни обвинявания и започва действителна борба с престъпността на всички равнища " , написа Славов.

Иван Гешев стана първият основен прокурор в най-новата ни история, който е предварително отхвърлен от поста си посредством процедура по импийчмънт . Тя беше задействана от членове на Висшия правосъден съвет, които интензивно го подкрепяха, само че след гърмежа край кортежа му на 1 май внезапно обърнаха позицията си. 

Коментар направи и съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков в обществените мрежи. 

Той написа: 

„ Сотир Цацаров вече не е ръководител на КПКОНПИ. Единият ме съди лично , другият ми иска имунитета след 2 години затворено произвеждане. 

Важното е, че промяната продължава. “  

Иван Гешев пък написа нощес в профила си във Facebook, че " н яма по-важно нещо на света от истината. Справедливостта е резултат от истината. Дали тези “политици ”, които изкривиха истината и незаслужено ме отстраниха поради думите “политически отпадък, оправдавам се за израза ” - дали по този метод ще реализиран утвърждението на хората? “

Битката за правдивост не е единствено моя персонална борба, борбата за правдивост е борба на целия български народ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР