Висшият съдебен съвет си търси пазител на личните данни след

...
Висшият съдебен съвет си търси пазител на личните данни след
Коментари Харесай

ВСС си търси пазител на лични данни

Висшият правосъден съвет си търси страж на персоналните данни след влизането в действие на новия европейски правилник. Точката е залегнала като последна в написания от правосъдния министър Цецка Цачева дневен ред на Пленума в четвъртък.

Това е първо съвещание на кадровиците на Темида след лятната почивка.

Точката е импортирана от основния секретар на съвета Силвия Илиева и касае „ отчет по отношение на нужда от установяване на длъжностно лице по отбрана на персоналните данни според член 28 от Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и издание на интернет уеб страницата на Висшия правосъден съвет на информация в осъществяване член 12 от ОРЗД “, написа "Монитор ".

Новият правилник за отбрана на персоналните данни влезе в действие от 25 май 2018 година и изисква във всяка държавна институция или компания, която е имала достъп до данните на 1000 души да има подготвен чиновник по запазване на персоналната информация. В нормативния документ е планувано и това, че би трябвало да бъде назначен страж на данните – вътрешен специалист или външна компания, която да се грижи за данните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР