Висшият съдебен съвет ще реши следващия четвъртък дали да махне

...
Висшият съдебен съвет ще реши следващия четвъртък дали да махне
Коментари Харесай

Решават след седмица махат ли Лозан Панов като стопанин на Съдебната палата

Висшият правосъден съвет ще реши идващия четвъртък дали да махне ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов като собственик на Съдебната палата в София. Причината - снимането на абсурден клип с полуголи танцьорки и въоръжени мъже във фоайетата и правосъдните зали в храма на Темида.

" Това, което видях и чух е непоносимо. Това е в допълнение оскърбление на правосъдната система. Лозан Панов е персонално виновен ", уточни Боряна Димитрова от съдийската гилдия.

" Ситуацията е срамна и скандална. Фактът е реалност. Кой е виновен, също е ясно ", поддържа я Даниела Марчева от същата гилдия. Тя попита правилно ли е това, което настояват адвокати, че Панов рядко се появява на работното си място и отговорностите му извършват зам.председателите на Върховен касационен съд.

" Много говорене, малко работа. Мнението ми за него постоянно е било такова, в този момент имам опция да го кажа ", заключи Марчева.

От думите на Севдалин Мавров, който е някогашен арбитър във Върховен касационен съд и в този момент член на съдийската гилдия, също стана ясно, че Панов е делегирал отговорностите си на заместниците си.

Атанаска Дишева, която обичайно поддържа шефа на Върховен касационен съд, съзря в полемиката опит за прелом и линч по време на пандемия.

" Смятам, че в това което се случва, има детайл на рижисура ", сподели съвсем в края на тричасовата полемика Лозан Панов. Според него обстоятелствата към клипа още не били открити, тъй като инспекцията във Върховен касационен съд не била завършила.

Предложението той да не стопанисва повече постройката направи ръководителят на Върховен административен съд Георги Чолаков. Според него то би трябвало да се поеме от ръководителя на апелативен съд - София Даниела Дончева. Гласуването обаче бе отсрочено със седмица, през което време комисията за ръководство на собствеността към съвета, ще излезе с оферти по отношение на прекосяването на работа от Върховен касационен съд в апелативния съд на чиновниците, които се грижат за поддръжката, заплащането на комуналните сметки, предоставените публични поръчки и така нататък /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР