Висшият съд в Белград разглежда допълнителната молба за екстрадирането на

...
Висшият съд в Белград разглежда допълнителната молба за екстрадирането на
Коментари Харесай

Сърбия разглежда молбата за екстрадицията на Цветан Василев

Висшият съд в Белград преглежда спомагателната молба за изгонването на Цветан Василев у нас, оповестява БГНЕС, базирайки се на институцията.

Пояснението идва броени дни, откакто основният прокурор Иван Гешев осведоми европейските институции, че сръбските управляващи към този момент шест години отхвърлят да екстрадират Василев.

От съда в Белград показват, че разглеждането става въз основата на спомагателното искане от страна на българската прокуратура на 24 октомври предходната година, за която той уведомил на 3 декември.

На 5 февруари основният прокурор изпрати писмо до Генералния секретариат на Съвета на Европа и до Европейския комитет по проблемите на престъпността, с които още веднъж ги сезира за зародилите компликации по осъществяването на изпратените до сръбските управляващи две молби за екстрадиция на банкера Цветан Василев. В него се припомня, че към сегашния миг са изтекли близо 5 години и 6 месеца от изпращането до сръбските управляващи по съответния ред на първичната молба, както и 4 години и 8 месеца от изпращането на спомагателната молба за екстрадиция на въпросното лице.

В Брюксел Гешев разяснява, че Русия пази Василев, който се укрива в Сърбия.

Вчера пък някогашният сръбски министър председател Зоран Живкович съобщи, че Сърбия пази българския предприемач Цветан Василев, на който е издадена алена бюлетина за арест от Интерпол, и отхвърля да го екстрадира в България, защото " финансира Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич и Сръбската социалистическа партия " на сръбския външен министър Ивица Дачич. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР