Висшият ирански военен командир, който според съобщенията е бил убит

...
Висшият ирански военен командир, който според съобщенията е бил убит
Коментари Харесай

Кой е Мохамад Реза Захеди, иранският военен командир, за който се съобщава, че е убит в Сирия?

Висшият ирански боен пълководец, който съгласно известията е бил погубен в понеделник при хипотетичен израелски въздушен удар в Сирия, е изиграл „ основна роля “ в поддръжка на Ислямската република на Хизбула, ливанска терористична организация, споделят Съединени американски щати.

Министерството на финансите на Съединени американски щати, което глоби Мохамед Реза Захеди през 2010 година, споделя, че той е „ работил като връзка с Хизбула и сирийските разследващи служби и съгласно известията е претрупан да подсигурява доставки на оръжия за Хизбула. "

Захеди беше старши водач в силите Кудс на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война, които също бяха избрани от Държавния департамент на Съединени американски щати като задгранична терористична организация.

„ IRGC-QF е една от главните организации на иранския режим, виновна за провеждането на секрети смъртоносни действия отвън Иран, в това число асиметрични и терористични интервенции “, съгласно Националния център за битка с тероризма на Съединени американски щати (NCTC). „ Иран...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР