Висшият експертен екологичен съвет при МОСВ предлага на министъра на

...
Висшият експертен екологичен съвет при МОСВ предлага на министъра на
Коментари Харесай

Одобриха екооценката на магистра;ата „Рисе-Велико Търново“


Висшият експертен екологичен съвет при Министерство на околната среда и водите предлага на министъра на околната среда и водите да издаде решение по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за одобрение на капиталовото предложение за " Автомагистрала " Русе – Велико Търново ".

На съвещанието през днешния ден беше прегледан препоръчаният смесен вид с осъществяване на габарит А27, препоръчан от Агенцията " Пътна инфраструктура " (АПИ). При взимане на решението съветът се е съобразил с документите по Оценка на въздействието върху околната среда, получените мнения в хода на процедурата, резултатите от публичното разискване, постъпилите оферти и мненията на възложителя по тях.

С решението по Оценка на въздействието върху околната среда са препоръчани условия и ограничения за попречване, понижаване или допустимо най-пълно премахване на хипотетични неподходящи въздействия върху околната среда за другите стадии на реализация на капиталовото предложение. В отчета за Оценка на въздействието върху околната среда е прегледано съществуващото положение на съставените елементи и факторите на околната среда и са оценени възможните въздействия от построяването на автомагистралата при другите разновидности на трасето. Всички условия и ограничения са наложителни за осъществяване от страна на възложителя АПИ и подлежат на надзор.

Процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда е почнала в Министерство на околната среда и водите през февруари 2016 година Уведомено е засегнатото население и са направени съвещания за установяване на обсега, наличието и формата на отчета за Оценка на въздействието върху околната среда. Проведени са срещи за публично разискване на документите по Оценка на въздействието върху околната среда в общините Русе, Иваново, Две могили, Борово, Ценово, Бяла, Полски Тръмбеш, Павликени, Велико Търново, Горна Оряховица. За запознаване на засегнатата общност е обезпечен минимум 30-дневен достъп до отчета за Оценка на въздействието върху околната среда и приложенията към него.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР