Висшият административен съд е решил, че няма отношение към решението

...
Висшият административен съд е решил, че няма отношение към решението
Коментари Харесай

Казусът на протестиращите срещу кариерите над Асеновград няма решение засега

Висшият административен съд е решил, че няма отношение към решението на Министерски съвет във връзка с даването на концесии за рандеман на подземни благосъстояния над Асеновград, а Софийският градски съд се е произнесъл, че обявилите се срещу кариерите – жителите на района и природозащитни организации, нямат юридически интерес.

Това оповестиха в позиция жителите на селата - Червен, Горнослав, Долнослав, Стоево, Добростан, Орешец, Леново, Мулдава и Тополово.

Поводът е предоставената от Министерски съвет началото на месец ноември 2022 година концесия за рандеман на подземни богатства-мрамор и мраморна баластра в Горнослав, на 4000 м от съществуваща такава над с. Мулдава и капиталово желание за още една сред тях двете, всички по основен път Асеновград-Кърджали.

„ Съдбата на концесията в Горнослав е от изключителна значимост, тъй като това ще бъде ориста на всички бъдещи кариери. Ще бъде отворен легалния път за ограничение на опцията да се оспорват сходни решения на Министерски съвет “, се споделя още в позицията на жителите на асеновградските села.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР